vineri, 15 mai 2015

Niciodata nu e prea tarziu sa traiesti viata pe care ti-o doresti.... insa nu exista o viata perfecta!!




Toti ne dorim o viata perfecta, insa viata ideala este doar un vis, putem doar sa speram la asa ceva. Timpul este un dar oferit de viata. Din cauza ca il avem zi de zi, el a devenit ceva banal. Incearca doar sa-ti imaginezi viata perfecta, si apoi incet, incet incearca sa iei destinul in mainile tale.
Fiecare realizare te aduce mai aproape de o viata de care poti sa fii mandru si in care poti sa fii fericit.
Fiecare are conceptia lui de a fi fericit. Unii gasesc fericirea (implinirea) in sporturi, altii in carti, altii in iubire, fiecare are un drum al sau. Depinde de voi sa nu ezitati si sa spuneti ca : “O sa am timp alta data …”
Timpul trece este inevitabil. Din ce in ce mai greu realizam ce avem si ce nu. Suntem din ce in ce mai preocupati de ziua de maine si de viitor. Nu ne mai oprim din rutina sa realizam ca avem cel mai frumos dar de la Dumnezeu : viata. Exista sentimente puternice : iubirea, prietenia, mandria de a fi cineva sau de a face ceva important in viata care ne fac sa iesim din normalitatea zilnica. Traieste prezentul ca si cum nu ar exista o zi de maine. Ce ai face daca ai stii ca pentru tine se va termina totul maine sau altfel spus ce te face cu adevarat implinit in aceasta viata. Amintirile se afla in mintea noastra, iar trairile in sufletul nostru, oricat de frumoase sau neplacute ar fi. Viata aduce in fiecare zi lucruri noi si nici o zi nu poate sa fie adusa inapoi.Cand ai dat ultima data o paine unui batran de pe strada si sa te bucuri ca are si el ce manca ? Daca ai posibilitatea ajuta oamenii care au nevoie, asa cum poti tu : printr-un gest de marinimie, printr-o vorba buna, o incurajare, poate doar un zambet. Fiecare are nevoie de un zambet in plus. Se petrec atatea cazuri nefericite in jurul nostru. Vedem la televizor (din ce in ce mai mult la stiri) cum mor oameni, accidente, crime si deja nu mai este o noutate. Am acceptat ca realitatea nu e toata in roz si nici nu ar putea sa fie. Bineinteles ca nu exista o lume doar cu bine in ea (poate doar imaginara) ; SAU poate doar 99% perfecta.
Oamenii, mici sau mari, au nevoie de siguranta. Si o gasesc in parinti, in prieteni, in bani, in forta sau sporturi, in iubire sau (majoritatea) in Dumnezeu.Ce n-ar da unii oameni sa aiba macar pentru inca o zi pe cei dragi care nu mai sunt acum cu ei , ce n-ar da unii oameni pentru a avea dragostea altcuiva , ce n-ar da omul pentru a nu muri , ce n-ar da omul pentru ca sa-si salveze sufletul , ce n-ar da un orman sa aiba parinti ?Lucrurile materiale conteaza doar aici pe Pamant, dar ar fi absurd sa spun ca banii chiar nu conteaza deloc. Conteaza sa poti avea un trai decent, sa ai ce sa mananci, lucruri esentiale pentru viata. Spun doar ca nu trebuie sa-ti faci un tel din a avea bani si sa-ti dedici absolut toata viata si tot timpul pentru acest lucru. Sa nu realizezi prea tarziu ca nu te vei putea bucura de ei. Cand esti suparat pe viata poti spune macar una din urmatoarele propozitii : multumesc ca sunt sanatos, multumesc ca sunt iubit, multumesc ca am ce sa mananc si beau, multumesc ca am prieteni, multumesc ca am parinti sau cineva care tine la mine, multumesc ca inca sunt in viata.Adevarul e ca viata este prea scurta si de aceea savureaz-o pe toata pana la ultima secunda. Incercati sa traiti viata cu un scop, sa fiti liberi, impacati cu Dumnezeu si cu voi insiva. Depinde de voi sa nu credeti ca e prea tarziu …



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu