duminică, 19 mai 2013

Masti de papadie

 


Ce poate fi mai simplu ca o cunoastere blit pe internet? Si va spun eu ca se leaga! Ai si curaj mai mult, iar daca nu merge, alta adresa pe chat, e mult mai simplu decat sa te duci la o persoana si sa-i faci o invitatie live si apoi sa te refuze cu o strambatura cu care te intoarce pe dos, nu merita efortul, dar pe net e altceva, te distrezi de minune, sa vezi ce fete indraznete! Dar nici cu baieti nu te joci, iti faci o droaie de prieteni, simti ca traiesti! Nici nu te ustura sufletul daca cineva te arde cu un cuvant, i-ai spus cateva si l-ai aruncat peste bord. Treaba cu imaginea de sine si cu timiditateape net nu merge, aici esti tare, simti ca ai personalitate, din miel te faci leu, si poti fi in o mie de posturi, daca vrei sa fi domn\a, iti permiti anumite cuvinte cu care trezesti respectul unora , daca vrei sa-ti dai in petic, nici o problema, flirtrezi cat vrei si daca se leagaai si dat drumul la o aventura, te multiplici in o suta de relatii, te imparti la cati vrei si te aduni cu cine iti place, schimbi cu cine vrei resurse si filme, faci afaceri si poti sa te alegi cu o groaza de avantaje. Pe net se spune "da" foarte usor la orice propunere cat de desucheata ar fi ea, cererea si oferta circula in variante de neimaginat, e adevarat ca nu trebuie sa pui baze pe cuvintele care ti se arunca, pentru ca nu cunosti intentiile celuilalt, dar pornesti de la ceva, se poate lega ceva, si mai e ceva: scapi de singuratate. Asadar, traiasca relatia pe internet! Dar... e chiar relatie? E chiar viata?CHIAR LA ASTA NU MA GANDEAM


- Bine ai venit pe mess Monica! Imi place la nebunie poza ta, ai stil, eu sunt un tip direct si nu umblu cu intortocheli, viata e scurta si trebuie traita in viteza, asadar , ai vro relatie serioasa? ca sa nu complic lucrurile eu deja imi fac CV-ul: sunt liber!

-Salut Stef! vad ca nu stai degeaba, cum m-ai vazut pe net ai si aruncat carlige pentru agatat, ia trimite-mi niste poze cu fatada ta sa vad daca mai stau cu tine la discutie, nu multe, ca-mi dau seama ce soi esti... oooo, ai fata de actor! Ok raman online cu tine, dar sa ne intelegem: totul pe fata!

-Parca suntem dintr-o bucata amandoi, hai sa-ti mai dau cateva stiri despre mine, imi place orice fal de muzica , in afara de cea simfonica, care ma enerveaza, ca e prea lenta, ritm si miscare, fetito, asta imi place!, imi place sportul, sunt stelist, de doua ori pe saptamana ies cu prieteni la o bere si ne traim galagia cat mai spumos, mai sunt si student la o facultate care ma enerveaza, dar poate o schimb, imi place s-o fac pe seful, chestia e ca-mi iese. Tu ?

-Esti teribil! Pe mine ma cunosti dupa castile din urechi, am muzica in fiecare celula, asa ca unu la unu, si eu fac sport in fiecare dimineata ma scoate cainele din casa sa-l plimb si ma cam alearga, nu- mi place sa ma conduca cineva asa ca vezi ce faci cu temperamentul tau, aici e unu contra unu, eu nu sunt studenta asa ca aici nu ne potrivim, mai sunt inca in ograda liceului. Apropo de chestia cu sa fii direct: cand vii sa-mi vezi cainele?

-Pentru mine e perfect la ora 21, la terasa"Bonjour"

-Ok , Stef, si pentru mine e perfect, o sa maraie putin cainele meu cand o sa te vada dar nu te speria se va imprieteni si cu tine. Bye , bye!

Stef se indrepta catre terasa , din sens opus veea Monica cu cainele ei lul Rex, intunericul ii invaluia in mister, deodata cainele se smulge din lesa si se arunca spre Stef. Monica ramase ingrozita, totul parea sa fie de rau, nimic nu l-a intors pe Rex din drum, alerga in salturi uriase si ciudat... parca era si bucuros. ajuns langa el se rostogoli la picioarele lui , sosi in fuga si Monica, fata lui Stef trecu prin treizeci de culori.

-Monica? ingaima el.

-Da , adica nu, zise ea recunoscandu-l.

-Nu ti-e rusine, se starni el.

-Ba tie sa-ti fie rusine, tu te-ai dat drept altul si m-ai pacalit, zise ea.

-Cine a facut invitatia? nu tu? si iti arde de baieti, in loc sa te tii de scoala? las ca te spun eu mamei si sa vezi ce-o incasezi, sterge-o mai repede acasa si taci din gura, o sa ajungi rau! ii pecetlui el soarta.

- Nici cu tine nu mi-e rusine, ii intoarse ia replica.

A fost o seara groaznica , si rusinoasa, mastile lor de papadie au stat frumoase pana la un timp, apoi un suflu usor le-a imprastiat. Si cat de frumos a fost pe chat!


                                                              Graffiti pe inima-  George Uba

Traim intr-o era a internetului, a vietilor virtuale, a relatiilor pe internet, suntem prietenii pe facebook insa uitam sa ne salutam pe strada, avem mii de prietenii insa traim in singuratate, am uitat ce inseamna Viata reala, tot ce ne inconjoara , iubim natura in fotografi frumoase de pe internet insa am uitat ca putem iesi in parcul din spatele casei sa ne bucuram de adierea vantului, mirosul florilor, verdele crud al primaverii... Ne-am pierdut identitatile si valorile, pentru ca in lumea virtuala esti asa cum vrea celalant sa fi, folosim masti si identitati false, ne identificam cu orice si oricine uitand astfel sa ne dezvoltam propria personalitate, nu mai citim si nu mai vrem sa invatam , sa cunoastem, sa crestem - pierdere de timp, pentru asta exista Google, nu?

Suntem captivi intr-o lume virtuala unde totul este posibil si poti fi oricine, iar consecintele acestui lucru sunt din ce in ce mai grave, tinerii dezamagiti, fara pofta de viata, sinucideri..... vad din ce in ce mai multe persoane care nu stiu sa traiasca in lumea reala, incapabili sa -si rezolve conflictele si problemele.

Viata virtuala nu este Viata, este doar iluzia unei vietii!!..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu