sâmbătă, 12 ianuarie 2013

10 paşi să mergi mai departe

In viata este important sa mergi mai departe sa iti menti speranta si optimismul chiar si atunci cand esti trist, obosit sau deprimat, iata 10 lucruri pe care le poti face pentru a merge mai departe atunci cand lucrurile nu sunt asa cum ar trebui sau cum ai vrea tu sa fie.



- Renunţă să mai laşi părerile altora să îţi conducă viaţa. Vrei o schimbare, vrei să îţi fie mai bine, vrei să fii tu? Atunci ţine cont de ce crezi tu în primul rând, ascultă-te prima oară pe tine şi apoi pe cei din jur. Nu contează ce cred alţii atunci când tu vrei să schimbi ceva, contează ce crezi şi ce simţi tu. Nu îţi mai fie frică, aşează-te în faţa oglinzii, trage aer în piept şi vorbeşte cu tine. Ascultă-te.


-Încetează să îţi mai fie ruşine de trecutul tău. Niciun om nu e perfect, aşadar nici trecutul lui nu e. Toţi am făcut cel puţin un lucru de care în prezent nu suntem tocmai mândri, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl lăsăm să ne afecteze ci trebuie doar să învăţăm din ceea ce a fost. Trecutul tău nu este egal cu prezentul sau viitorul. Viitorul poate fi unul strălucit, asta e gândirea pe care trebuie să o ai zi de zi. Tot ceea ce contează cu adevărat e ce faci acum, nu ce ai făcut acum un an.



-Fii hotărât atunci când îţi doreşti ceva! Niciodată nu vei putea să pleci de unde eşti, să depăşeşti un moment dificil, să treci peste o despărţire dacă nu te decizi şi nu te convingi singur că asta îţi doreşti cu adevărat. Pentru început testează-te! Ia o decizie pe termen scurt şi du-o la bun sfârşit. Apoi vei putea depăşi orice, pentru că orice reuşită, orice succes te face mult mai puternic.



-Totul în viaţă se rezumă la alegeri, unele mai dificile, altele mai uşoare, unele mai frustrante, altele mai plăcute. Dar de fapt nu există decât două alegeri primare: să îţi accepţi condiţiile aşa cum sunt sau să îţi accepţi şi asumi responsabilitatea să le schimbi. Te nemulţumeşte ceva câtuşi de puţin? Ia-ţi inima în dinţi şi schimbă ceva! „Cel mai bun moment să plantezi un copac era acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este ACUM!”




-O singură viaţă avem, o singură dată trăim. O singură dată petreci ziua asta aşa că dacă simţi că trebuie să faci ceva, pur şi simplu fă-o. Decât să stai cu gânduri toată viaţa, cu întrebări şi cu regretul că nu ai făcut lucrul respectiv, mai bine faci cu riscul să greşeşti, dar înveţi din greşeli. În fiecare zi ţi se oferă şanse să alegi. Alege să nu iroseşti timpul tău şi al celor din jur. Alege să simţi că trăieşti, sa mergi dansând şi să iubeşti cântând!



-Ţinteşte cât mai sus, către succes dar adu-ţi aminte că eşti om, ai dreptul să greşeşti şi obligaţia să înveţi din asta. Renunţă la frica de greşeală pentru că altfel îţi vei pierde abilitatea de a mai învăţa lucruri noi şi nu vei putea înainta şi evolua în viaţă.



-Încetează să mai fugi de problemele care necesită rezolvare. Înfruntă-le, întotdeauna a existat o cale de a le rezolva! Ia atitudine, comunică, apreciază, iartă şi iubeşte oamenii din viaţa ta care merită asta şi nu mai pierde timpul fugind de probleme!




-Încetează să mai inventezi scuze în loc să iei decizii. Cele mai multe eşecuri pe termen lung au loc din cauza faptului că atunci când se apropie termenul limită, oamenii au tendinţa să încerce să-l lungească inventând scuze de teama unei decizii şi a responsabilităţii acesteia. Într-un final tot veţi ajunge faţă în faţă cu problema în cauză, aşa că cel mai bine e să nu mai amânaţi momentul pentru a nu irosi timpul degeaba.




-Renunţă la gândurile pesimiste. De cele mai multe ori, vedem ceea ce vrem să vedem, aşadar concentrează-te pe lucruri frumoase, care îţi plac, pe oameni frumoşi, pe optimism. Şi ca să poţi duce asta la bun sfârşit, fii recunoscător pentru ceea ce ai acum şi luptă întotdeauna să obţii ceea ce îţi doreşti.




- De mult prea multe ori încercăm să realizăm ceva mare, ceva important fără să observam, fără să ne dăm seama că cea mai frumoasă parte a vieţii este, de fapt, alcătuită din lucruri mici şi simple dar cu o imensă încărcătură emoţională!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu